AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Tanıtım

ALAN HAKKINDA

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Yazılım Geliştirme ve Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

• Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik
  • Yazılım Geliştirme

Bilişim Teknolojileri Alanı staj yapabileceğiniz işletmeler aşağıda listelenmiştir.

Öğrencilerimiz bu işletmelerde stajlarını yapmaktadırlar ancak önceliğimiz staj yapacak öğrencilerimizin kendilerinin tercih edeceği aşağıdaki işletmelerin içinden veya dışından işletmelerin (uygun görülen) dilekçesini belirtilen tarihlerde teslim etmeleri halinde değerlendirmeler sonucunda seçtikleri işletmelerde stajlarını yapmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki aşağıdaki liste referans/rehber olma niteliğindedir.

Staj/Beceri Eğitimi Yapılan İşletmeler:

• Kobiler,
  • Fabrikalar,
  • Muhasebeciler,
  • Küçük-Orta Ölçekli İşletmeler,
  • Bilişim Yazılım/Donanım Firmaları,
  • Belediyeler,
  • Hukuk Büroları,
  • Mali Müşavirlikler,
  • Kamu/Özel Bankalar,
  • Matbaa/ Reklam Tasarım Firmaları,
  • SGK Müdürlükleri,
  • Bilişim Teknolojilerinin Kullanıldığı İşletmeler

İş Olanakları

• Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
  • Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  • Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  • Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  • Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunu Öğrencilerin Yerleşebileceği Önlisans (2 Yıllık) Programları

• Basım ve Yayın Teknolojileri
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri
  • Bilgi Güvenliği Teknolojisi
  • Görsel İletişim Bilgi Yönetimi
  • İnternet ve Ağ Teknolojileri
  • Bilgisayar Operatörlüğü
  • Mobil Teknolojileri
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Pazarlama
  • Bilgisayar Teknolojisi
  • Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunu Öğrencilerin Yerleşebileceği Lisans(4 Yıllık) Programları

• Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) YGS-1
  • İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) YGS-6
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1
  • Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) YGS-6
  • Basım Teknolojileri (Yüksekokul) YGS-1
  • Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
  • Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
  • Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
  • Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4

Bilişim Teknolojileri Alanının Avantajları

Okumuzda diplomayı aldıktan sonra diploma ile kendinize işyeri açabilirsiniz. İşyeri açarken sermaye gerektirmeyen tek dal yazılım ve web programcılığı dalıdır. Geleceğin meslekleri arasında birinci sırada yer alan alandır. Kendinizi geliştirdiğiniz taktirde çok kısa sürede çok maaş almaya başlayabileceğiniz bir alandır. Dersler sınıfta değil ağırlıklı olarak laboratuvarda uygulamalı olarak işlenir.

Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 20.04.2022 14:05 - Görüntülenme: 583
Kaynak: Mesleğim Hayatım, Youtube,